![]() |
Baklava Yerine Sütlü Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Yerine Sütlü TatlıRamazan'da yediklerinize dikkat edin ![]() Türk kültürünün vazgeçilmez tatlılarından olan baklavanın özellikle bayramlarda fazla tüketildiğine dikkat çeken beslenme ve diyet uzmanları, Ramazan'da baklava yerine sütlü tatlıların tüketilmesini tavsiye ediyor ![]() Baklavalarda yüksek karbonhidratlı hamurun, yağın, şerbetin kilo aldırıcı etkisinin yanında yaşlılar, şeker, kalp ve böbrek hastaları ile hamile bayanlar için sağlık açısında risk meydana getirebileceğini dile getiren beslenme ve diyet uzmanları, baklava türü tatlıların tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor ![]() Metabolizmanın vücut için gerekli şeker ihtiyacını gıdalardan elde ettiğini hatırlatan Diyetisyen Hülya Yılmaz, baklavanın vücuda gerekli bir besin olmadığını kaydetti ![]() Baklava türü tatlıların toplumun damaksal zevki olduğunu kaydeden Yılmaz, "Çocukluktan itibaren tuzsuz ve şekersiz gıda almaya alışmış olsak yemekleri tuzsuz ve çayı da şekersiz tüketebiliriz ![]() ![]() Ramazan'da kızartma, baklava ve hamur tatlısı yerine sütlü tatlıların tüketilmesini tavsiye eden Yılmaz, "Hamurlu ve karbonhidratlı yiyecekler ve baklava kilo aldırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RAMAZAN'DA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN Ramazan'da insan metabolizmasının değiştiğini, Ramazan sonrasında ise vücudun eski alışkanlıklarına dönme sürecinde tüketilecek gıdalara da dikkat edilmesini isteyen Diyetisyen Hülya Yılmaz, dengesiz beslenilmeye etmek gerektiğini vurguladı ![]() Ramazan'dan sonra mideye fazla yüklenilmemesini de tavsiye eden Yılmaz, "Günde 3 öğüt yemek yeme alışkanlığı, Ramazan'da iki öğüne hatta savur alışkanlığı olmayanlar için tek öğüne düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan'ın 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|