|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocukların, hastası, hemofili, iyi, spor, yapabileceği, yüzme |
![]() |
Hemofili Hastası Çocukların Yapabileceği En İyi Spor: Yüzme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hemofili Hastası Çocukların Yapabileceği En İyi Spor: YüzmeHemofili hastası çocukların yapabileceği en iyi spor: Yüzme Hem bedensel gelişim ve dayanıklılıklarını sağlıyor, hem de yaralanma riski az ![]() ![]() ![]() ![]() Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bilim Dalı ve AÜ Sağlık Kültür Spor (SKS) Daire Başkanlığı işbirliğiyle hemofili hastası çocuklara ücretsiz yüzme dersleri devam ediyor ![]() ![]() ![]() YARIŞMALARA KATILIYORLAR 8 yaşındaki Kerem Küçük, 9 yaşındaki Gökdeniz Çakır ile üçü de 14 yaşında olan Hakan Gürel, İlyas Aktürk ve Yusuf Erez, hemofili hastaları için en uygun sporun yüzme olduğunu öğrendikten sonra aileleri ile birlikte haftada iki gün kapalı yüzme havuzuna geldiklerini söyledi ![]() ![]() Antalya Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu 8’nci sınıf öğrencisi Hakan Gürel’in annesi Emine Gürel, hemofili hastası olduğu için çocuğunun bireysel spor yapmasının imkansız olduğunu, onlar için en ideal sporun yüzme olduğunu öğrendikleri günden bu yana havuza getirdiklerini söyledi ![]() Hacı Hafize Saygın 2 İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Gökdeniz Çakır’ın annesi Sultan Çakır, hemofili hastalarında temel problem kanın pıhtılaşamaması olduğu için fiziksel aktivitelerde de bulunamadığını belirterek, şöyle dedi: "Çocuklar bisiklete binmek istiyor, futbol oynamak istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YÜZME SPORUNDA YARALANMA RİSKİ ÇOK AZ AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|