![]() |
Sıcak Havada Ete Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Havada Ete Dikkat!Oda sıcaklığında eritilen ürünler bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden, dondurulmuş et, tavuk ve deniz ürünlerinin 4 derecede sıcaklıkta çözülmesi gerektiğini, oda sıcaklığında eritilen ürünlerin bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden olduğunu bildirdi ![]() Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda et ve tavuk tüketiminin artacağına dikkati çekerek besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı ![]() ![]() Özden, bu ürünler için ayrı kesme tahtası ve bıçak kullanılması gerektiğini de ifade ederek pişirildikten sonra da ayrı tabaklarda servis yapılmasını önerdi ![]() -ŞOKLANMIŞ ÜRÜNLER 4 DERECE ÇÖZÜLMELİ- Dondurulmuş et ürünlerinin dolapta ve 4 derece sıcaklıktaki bölümde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özden, oda sıcaklığında çözülen et ürünlerinin bakteri üremesini hızlandırdığını belirtti ![]() Dondurulmuş ürünlerin genellikle ev hanımları tarafından oda sıcaklığında çözüldükten sonra pişirildiğini anlatan Özden, şöyle konuştu: ''Dondurulmuş et, tavuk ve deniz ürünleri 4 derecede sıcaklıkta çözülmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -MUTFAKTA HİJYENE DİKKAT- Gıda güvenliği açısından mutfakta hijyen koşullarına uyulması gerektiğini vurgulayan Özden, şunları söyledi: ''Mutfaktaki ortam sıcaklığı 32 dereceyi geçmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otel ve restoranlardaki mutfaklarda gıda güvenliğinini sağlanması amacıyla gıda güvenliğinin üst seviyede tutulması gerektiğini de vurgulayan Özden, işletmelerde çoğunlukla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı kriterlerinin uygulandığını kaydetti ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|