11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uzak Durun, Kanser Uzak Dursun!

Çağımızın en yaygın hastalığı kanser, herkesin korkulu rüyası Ancak kendinizi bu hastalıktan koruyabilirsiniz Kanserin beslenmeyle ve yaşam tarzıyla ilgisi olduğunu unutmayın
Milliyet'ten Ayşegül Aydoğan Atakan'ın sorularını yanıtlayan Universal Hastaneler Grubu İtalyan ve Çamlıca Hastaneleri Tıbbi Onkoloji Direktörü Prof Dr Erkan Topuz, kanser ve beslenme ilişkisi hakkında merak edilenleri açıkladı
Kullanılacak tuz miktarı
Tercihen kaya tuzu kullanılmalı Özellikle aşırı tuzlanmış etten ve konservelerden uzak durun Aşırı tuzlu turşulardan kaçının, elma sirkesine kurulmuş turşuları tercih edin Okyanus tuzunun ne derece hakiki olup olmadığı tartışmalı Hakikisinin kullanılmasında zarar yok
Şekere dikkat!
Rafine beyaz ve esmer şekeri aşırı miktarda tüketmek kansere zemin hazırlıyor Şeker, kanseri azdıran bir gıda O yüzden diyabetik hastalarda kanser daha kötü seyrediyor
Kanserden koruyucu sebzeler
Genellikle meyve ve sebzeler aşırı miktarda hormon, tarım ve böcek ilaçlarına maruz kalıyor Bunlar da kansere sebep oluyor Her gıda mevsiminde yenmeli, organik olmalı
En faydalı brokoli bolca tüketildiğinde tüm kanserlere faydalı olmasına karşın hormon ve tarım ilacı verildiğinde bu özelliği azalıyor Brokolinin işini gören lahana ve karnabaharsa bizi bu ilaçlardan koruyor Havuç da faydalı ve ucuz bir gıda
Karnabahar meme kanseri düşmanı
Pırasa, soğan, elmanın ?kuarsetin? içerdiğinden baş, boyun tümörleri, mide, kolon kanserlerinden koruduğu yapılan çalışmalarda ispat edildi Beyaz lahana, brokoli, karnabahar meme kanserinin düşmanı
Kereviz, yer elması, kolon, mide ve yumurtalık kanserlerinde koruyucu Ancak östrojen reseptörü pozitifse, daha az kullanılmalı Semizotu, omega-3 ihtiva ettiğinden özellikle meme kanserli hastalar tarafından tercih edilmeli
Turunçgiller her bakımdan bağışıklık sistemini kanserden koruyor Kırmızı portakalın pigmenti ?astaxantinthin?, antioksidan bakımından faydalı Karaturp, akciğer kanserinden en iyi koruyucu Narsa elmayla birlikte en değerli antioksidan Sarımsak ?Rus penisilini? olarak geçiyor, kalbi ve tansiyonu dengeleyen faydalı bir gıda
Vitaminlerin yararları
Özellikle A vitamininin baş, boyun ve böbrek tümörlerine, yemek borusu kanserlerine faydalı olduğu kobay deneylerinde gösterildi D vitamini günde 800 ünite alınmalı, bütün kanserlerde faydalı 400 ünite folik asit almak da kolon kanserinden koruyor E vitamininin, prostat kanserlerinde, baş, boyun tümörlerinde faydalı olduğu kanıtlandı C vitamininin kanser tedavisindeki yeri de önemli Bazı tedavi gruplarında bağışıklık sistemini güçlendirdiği için yüksek dozda kullanılıyor B12 vitaminiyse mide kanserinden koruyor
Cilt kanserine karşı nar suyu
Nar suyu, konsantre olarak sürüldüğünde deriyi iyileştiriyor, kanseri tedavi ediyor
|
|
|