Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyazı, patatesin, sağlıklı, tatlısı

Patatesin Beyazı Değil, Tatlısı Daha Sağlıklı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesin Beyazı Değil, Tatlısı Daha Sağlıklı



Uzmanlar yaptığı araştırma sonucu kilo almayla ilişkili olduğu belirtilen patatese ilişkin tatlı patatesin besin değerinin beyaz patatesten daha fazla olduğuna dikkat çektiler
Ayrıca tatlı patatesin antioksidanlarla dolu olduğu beta karoten C vitamini E vitamini içerdiği vurgulandı
Alabama’daki Tuskegee Üniversitesinde görev yapan beslenme ve tatlı patates uzmanı Adelia Bovell-Benjamin yiyeceklerin kilo almaya etkisinin hazırlanma şekilleriyle de ilgili olduğuna dikkat çekerek insanların tatlı patatesi kızartmak yerine fırında pişirmeyi ya da haşlamayı tercih ettiği için de daha sağlıklı olduğunu belirtiyor

-“TATLI PATATES ANTİOKSİDANLARLA DOLU”-
Aynı şekilde pişirildiklerinde renkli yiyeceklerin avantajlı olduğunu söyleyen Bovell-Benjamin tatlı patatesin antioksidanlarla dolu olduğunu vurgulayarak tatlı patatesin beta karoten C vitamini E vitamini antioksidan özelliğe sahip antosiyanin ve tatlı patateste depolanan bir protein olan sporamin içerdiğine dikkat çekiyor

-“ANTİOKSİDAN KALP HASTALIĞI VE KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR”-
Los Angeles Times’ın yansıttığı haberde araştırmaların antioksidan yönünden zengin olan besinleri tüketmenin kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıkların gelişmesi riskini düşürebildiğine işaret ettiği belirtiliyor

-“TATLI PATATES DAHA UZUN SÜRE TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR”-
Aynı zamanda tatlı patatesin kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olan glisemik indeks oranının beyaz patatesten daha az olduğu belirtilerek düşük glisemik indeksli besinlerin kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olmadığı için pankreası fazla çalıştırmadığı ifade ediliyor

-“KIZARTILMIŞ PATATES FELÇ RİSKİNİ DE YÜKSELTİYOR”-
Bonnie Liebman adındaki bir beslenme uzmanı da benzer şekilde kızartılmış patatesin alınan kalori ve tuz miktarını yükselttiğini ifade ederek yüksek oranda tuz tüketiminin yüksek kan basıncı kardiyovasküler hastalıklar ve felç riskini arttırdığını vurguluyor

-“PATATESİN BEYAZI DA TATLISI DA AYNI BESİN DEĞERİNE SAHİP”-
Haberde ancak bir karşılaştırılma yapıldığında iki patates türünün de benzer olduğu vurgulanarak bir porsiyon (100 gram) beyaz patateste 92 kalori 21 gram karbonhidrat 23 gram diyet lifi 23 gram protein ve günlük önerilen C vitaminin yüzde 17’sinin olduğu ve tatlı patatesteki miktarların da benzerliğine dikkat çekiliyor
Bir porsiyon tatlı patateste de 90 kalori 21 gram karbonhidrat 3 gram diyet lifi 2 gram protein ve günlük önerilen C vitaminin yüzde 35’sinin olduğu ifade ediliyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.