Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, faydaları, sirke

Sirke Çeşitleri Ve Faydaları

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirke Çeşitleri Ve Faydaları



İnsanların şarap yapmaya başladıklarından beri sirkeyi tanıdıkları söylenebilir Mısırlılar Asurlar Yunanlılar ve Romalılar sirkeyi yemeklerde balık et sebze konservesi yapımında ve ilaç olarak hastalıkların tedavisinde kullanıyordu Sirke önceleri toprak küplerde mayalandırılıyordu Tahta fıçının bulunmasıyla karnı şiş fıçılarda mayalandırılmaya başlandı ve günümüze kadar uzandı… İşte türleri ve özellikleri…
Adaçayı sirkesi sinir bozukluklarını düzeltir Çorbaya veya suya karıştırılır
Ananas sirkesi sindirimi sağlayan bezelere olumlu etki yaparak sindirimi kolaylaştırır
Ardıç üzüm sirkesi güçlü bir mikrop öldürücüdür İçildiğinde epitelyum dokuyu tahriş ettiğinden çok az kullanılır İçten ancak bir uzman kontrolünde uygulanmalıdır
Ayva sirkesi yanıkların tedavisinde kullanılır
Bahçe nanesi sirkesi mideyi ve sindirim sistemini rahatlatır (bir bardak suya karıştırılan 1 çay kaşığı nane sirkesi) Bağırsak gazlarının oluşmasını da önler
Bal sirkesi en az alerjiye neden olan sirkedir Öksürüğü yumuşatır ve mikrop öldürücüdür
Balsamik sirke sirkelerin kralı olarak kabul edilir Yıllarca ağaç fıçılarda saklanır Üretiminin zor olması nedeniyle çok pahalıdır Eskidikçe değeri artar
Bektaşi üzümü sirkesi saçların uzamasına ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur Kan damarlarını ve bağ dokuyu güçlendirir Vücudu toksinlerden temizler ve solunumu rahatlatır
Beyaz şarap sirkesinin sinir iltihaplarında sakinleştirici olduğu ileri sürülmektedir Peklik gidericidir
Çilek sirkesi bağışıklık sistemini uyarır Canlılık vericidir Genellikle orman çileği sirkesi tercih edilir
Çoban üzümü sirkesi peklikte ishalde yardımcıdır ve iltihap önleyicidir Kandaki yağ oranına olumlu etki yapar
Elma sirkesi Avrupa’da ilaç olarak en çok kullanılan sirkedir Birçok hastalığın tedavisinde kullanılır Tansiyonu ve kan dolaşımını düzenler
Frenküzümü sirkesi epitel doku iltihaplarında etkili olur Bağışıklık sistemini uyarır ve kan oluşumunu destekler
Hurma sirkesi sakinleştirici metabolizmayı uyarıcı ve peklik gidericidir
Karahindiba sirkesi antiseptik ve peklik gidericidir Ayrıca bağırsaklarda iltihap oluşmasını önleyici özelliği de vardır
Karanfil sirkesi baharat olarak kullanılan karanfilden yapılır Kusmayı ve bulantıyı kesmekte çok etkilidir
Kayısı sirkesi konsantrasyonu artırır Kan temizleyici toksinlerden arındırıcıdır Cilt tırnak ve saç üzerinde olumlu etki yapar Solunum zorluklarında yardımcı olur Hücre koruyucudur
Kırmızı şarap sirkesi kolestrolü olumlu etkiler Damarlarda yağ tabası oluşmasına karşı kırmızı şaraptan daha etkilidir

Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız çok şey kaybediyorsunuz!
Belki siz de herkes gibi arada sırada sirkeyi tencerelerinizi ovmak ve kireç tabakalarını yok etmekte kullanıyorsunuz Hatta büyükanneniz size saçlarınızı sirkeyle durulamanın en pahalı saç kremlerinden daha iyi parlattığını ya da sivrisinek ısırıklarına iyi geldiğini öğretmiş olabilir Fakat sirkenin faydaları bu kadarla sınırlı değil Sirke özellikle de elma sirkesi sağlığınızın dostu ve en değerli yardımcısıdır Sayısız faydaları onu her derde deva yapar ve sirke bu nitelikleriyle evdeki doğal eczanenizde hatırı sayılır bir yeri hak eder Sirke kil ve magnezyum klorürle beraber sağlığınız için çok etkili bir sinerji yaratır

Ucuz ve basit bir ilaç
Hastalıklar söz konusu olduğunda Bechamp’ın söylediği şeyi hatırlamakta fayda var: “Önemli olan mikrop değildir bünyedir!” Bu nedenle gündelik hayattaki tehditlere karşı direnç gösterebilecek sağlıklı bir yapıya sahip olmak için bütüncül bir yaklaşım sergilemek gerekir Mesela grip salgını olduğu zaman sadece hastalığı kapmış kişilerden uzak durmaya çalışmak değil doğal savunmamız olan bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmeliyiz ki o bizi korusun Sadece belirtileri yok eden bir ilaç yerine sağlık problemlerinizi ciddi olarak ele almalısınız
HANGİSİNİ SEÇMELİ?
Elmadan elde edilen sirkenin haricinde hurma kavun muz orman meyveleri (frambuaz vb) hintdarısı pirinç patates Hindistan cevizi akçaağaç şurubu bal melas (şeker pekmezi) şeker pancarı buğday ve hatta biradan bile sirke üretilebiliyor Üzüm sirkesi en çok kullanılan türü olsa bile tedavi edici sayısız etkilerinden dolayı ‘altın madalya’ elma sirkesinindir Burada her türlü duruma ve yaygın kullanıma uygun olan sirke tariflerini sunacağız Fakat siz asla saf sirke tüketmeyin her zaman bir miktar sulandırarak kullanın Bu tarifler geleneksel ve popüler tıptan yararlanılarak verilmiştir İhtiyaç halinde doktora gitmeyi ihmal etmeyin Tıbbi tedavinize doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle ara vermeyin
ADAÇAYI SİRKESİ
150gr adaçayı l 1 lt sirke
Adaçayını sirkenin içine ekleyip bir ay boyunca dinlendirin Bu sirke diyabete hormonal sorunlara yorgunluğa aşırı terlemeye mide ağrılarına depresyona ve sıcak basmasına karşı bire birdir
ON AROMALI SİRKE
Salatanızı tatlandırmak için kullanılabile-ceğiniz gibi sağlığınıza da çok iyi gelecektir Bu karışımı üç hafta demlenmeye bırakın Sonrasında salatanızı çeşnilendirmek için normal sirkeyle beraber ufak miktarlarda kullanabilirsiniz
l 15 gr kıyılmış sarımsak l 10 gr kıyılmış soğan l 30 gr Pelin otu l 15 gr biberiye l 15 gr sedef otu l 15 gr adaçayı l 10 gr lavanta l 8 gr tarçın l 3 gr muskat l 1 lt beyaz üzüm veya elma sirkesi
Tamago-Su
Samurayların sihirli içeceği
Bu sihirden siz de faydalanmak ister misiniz? Bundan daha kolay bir şey yok Tek problem esmer pirinç sirkesi bulmakta En kuvvetli doğal reçete olarak kabul edilen Tamago-Su veya yumurtalı sirke aşağıdaki şekilde hazırlanıyor:
- Taze bir yumurtayı esmer pirinç sirkesi dolu bir bardağın içine tamamen batacak şekilde bir hafta bırakın Sirke kabuğu dahil tüm yumurtayı tamamen çözüp eritecektir Geriye sadece kabuğu iç taraftan saran zar kalacaktır
- Ertesi hafta yapmanız gereken sirkenin içindeki bu zarı delip içindekini sirkeye katmak ve iyice karıştırmak (Zarı değil onu atabilirsiniz!)
- Uzun ve sağlıklı bir yaşam için yapmanız gereken günde üç defa bu karışımın bir miktarını bir bardak sıcak suya karıştırıp içmek
GRİBE KARŞI SİRKE
Sirke eski zamanlarda vebadan korunmak amacıyla kullanılırmış Veba salgını sırasında cepte bulundurulacak bir şişe sedefotu sirkesini ara sıra koklamak vebadan koruduğu gibi hastaları da tedavi edermiş Aynı zamanda hasta ile tedavi eden kişi arasında bulunan ateşe bir miktar sedefotu sirkesi damlatılırmış
l 2 lt kuvvetli bir beyaz veya kırmızı üzüm sirkesi l 1 avuç deniz tuzu l 1 avuç ardıç üzümü l 1 avuç sedefotu yaprağı l 3 baş sarımsak (ufak doğranmış) l 30 gr dövülmüş karanfil l 45 gr doğranmış melekotu kökü
Özellikleri
Bu karışımı kalın camlı bir damacananın içine boşaltın En az 15 gün güneşte dinlenmeye bırakın Sonra süzün İstenirse içine lezzetlendirici ve gazı yok edici olarak ahududu veya mürver çiçeği eklenebilir Bu sirke grip vs salgınında çok etkilidir Sabahları bir yudum içilmeli arada sırada ellere sürülmeli ve buruna çekilmelidir Hastalık hissedildiği anda çabucak iki yemek kaşığı içilmeli sonra ılıtılarak ağrıyan yerlere kompres yapılmalıdır Bu kompresi dört saatte bir değiştirin ve değiştirdiğiniz kompresi ateşte yakın ki içine çektiği zehir yok olsun
İşte mükemmel bir dezenfektan olan karışım Sirkeyi aşağıda listesi olan malzemeler ile karıştırıp en az on gün bekletin sonra da süzün:
-40 gr acı Pelin otu- 40 gr Pelin otu -40 gr karabiberli nane -40 gr biberiye - 40 gr Sedefotu - 40 gr adaçayı - 40 gr lavanta - 30 gr küçük hindistan cevizi 30 gr eğir l 30 gr tarçın l 30 gr kane karanfil l 30 gr sarımsak l 25 lt beyaz şarap veya elma sirkesi l Diğer taraftan 10 gr kafur bitkisini asetik asit içinde eritip sıvıyı yukarıdaki karışımı süzmeden birkaç saat önce içine ekliyoruz Oluşan sıvıyı ağzı tamamen kapalı hava almayacak bir şekilde şişelerde saklıyoruz
Özellikleri
Boğaz ağrısına bademcik şişmesine gribe nezleye öksürüğe ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı aç karına bir tatlı kaşığı içilir Tuzlu sıcak kaynar suya karıştırılıp gargara yapılır veya solunursa kor haldeki kömürün üzerine dökülürse veya sıcak metal plakanın üzerine serpilirse bulunduğu odanın havası dezenfekte ederek antiseptik özelliğini gösterir
BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi:
-İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz sonuç çok daha iyi olacaktır
-Bir çorba kaşığı ılık suyun içinde bir miktar mayayı karıştırın
-Bu mayayı ballı suyun üzerine koyacağınız bir dilim ekmek içi üzerine yayın
-Kabın üzerini bir tülbentle örtüp on beş gün kadar dinlendirin
-Ardından üzerindeki ekmek dilimini alıp köpüğü temizleyin ve süzün
-Elde ettiğiniz sıvıyı üzerine tülbent örtülü olarak açık havada sirkeleşinceye kadar yaklaşık bir ay boyunca dinlenmeye bırakın
FRAMBUAZ SİRKESİ
Nefis ve hazırlaması çok kolaydır Tek zorluğu bol miktarda frambuaz gerekmesidir
- İki litre suyu dört bardak taze frambuazın üzerine döküp bir gece boyunca bekletin Ardından süzüp posasını atın
- Aynı işlemi bir önceki adımda elde ettiğiniz sıvı ve yine dört bardak frambuazla tekrarlayın ve bütün bir gece bekletin Bu işlemi toplamda beş defa tekrarlamak gerekiyor
-Elde edilen frambuaz suyuna 500 gr rafine edilmemiş şeker ilave edin Üzerine tülbent örtüp sıvıyı yaklaşık 25 derecede iki ay boyunca bekletin Son olarak süzün
HER DERDE DEVA
ALKOLİZM / SARHOŞLUK
Eski bir tarife göre her yarım saatte bir
bir tatlı kaşığı sirke bir miktar sıcak suyla seyreltilip içirilir
MİKROP ÖLDÜRÜCÜ
Tüm sirkeler salmonella streptokok gibi bakterileri tek bir temasla öldürebilecek kadar güçlüdür Bu nedenle bazı Amerikan hastaneleri hastane bakterileriyle savaşırken kullandıkları diğer dezenfektan ürünlerin yerine sirke kullanmaya başlamışlardır Aynı zamanda buğulama kompres lavman ve diğer yöntemlerle uygulanan ‘Dört Hırsız Sirkesi’nin dahili ve harici kullanılabileceği belirtilmektedir
İŞTAH AÇICI
Sirke içeceği (su sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir İştahsız insanlar ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler
BÖBREK TAŞI
Sütlü ürün (süt peynir) tüketiminizi azaltmanız gereklidir Bolca az mineralli (yumuşak) su için ayrıca günde iki-üç defa bir çorba kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırıp için
ASTIM ve SOLUNUM HASTALIKLARI
Tüm vakalarda bal (doğal işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir Buğday balı daha etkili olabilmektedir
-Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir Günde 3-4 defa içilir
ABD’de sıklıkla uygulanan yöntemde bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp bileklerin iç tarafına yerleştirilir ve bir bantla sabitlenir
BRONŞİT
En iyi sonucu mürver meyvesi sirkesi veriyor gibi görünse de normal sirke de iyi sonuçlar vermektedir Ballı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenir ihtiyaca göre günde üç kez veya daha fazla tüketilir
BULAŞICI HASTALIKLAR
-Bir tatlı kaşığı saf sirkeyi (sirke özü) aynı miktarda balla karıştırıp gün içinde iki defa çiğnemek sizi salgınlardan koruyacaktır Eğer hastalığa yakalanırsanız bu karışımı günde 3 veya 4 defa çiğneyiniz
-3 çorba kaşığı ‘dört hırsız sirkesi’ni biraz deniz tuzu eklediğiniz bir kap sıcak suyun içine ekleyin Bu karışımla gargara yapın
-Bu sirkeyle evinizi havalandırabilirsiniz Ayrıca sirkeyi bir mendile emdirerek gün içinde belirli zamanlarda koklayabilirsiniz
KANSIZLIK
Sirke anemiye karşı bire bir olan demir B12 vitamini ve folik asidi vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır Sirke çoğunlukla çok asitli olduğundan yan etkilerinden kaçınmak ve en iyi sonucu almak için günde bir defa ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmek yeterlidir
ARTERİT (İLTAHAP)
Sirke arterit gelişimini yavaşlatabildiği gibi acılarını da dindirir İki günde bir geleneksel sirke içeceği (1 tatlı kaşığı sirke ılık su 1 tatlı kaşığı bal karışımı) yeterli olacaktır Sabırlı olun sonuçlar genellikle birkaç hafta sonra kendisini gösterir
AŞIRI KANAMA
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur
-Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir
- Burun kanamasında sirkeye batırılmış tampon uygulamak yeterlidir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.