![]() |
Peynirli Papatya Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Papatya BöreğiMalzemeleri: - 1 Adet yufka (sayısını siz ayarlayabilirsiniz) - 2 adet Yumurtanın Sarısı - Yarım Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm) - 1 Demet dereotu (doğranmış) Kızarmak İçin Yarım Su Bardağı sıvıyağ Yapılışı: Yufkayı tezgahın üzerine serin, çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar keserek parçalar çıkartın ![]() Yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin ![]() Yumurtanın sarılarını kaseye koyup çarpın ![]() ![]() Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun ![]() ![]() İkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peşnirli harçtan tekrar yayın ![]() Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın ![]() Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayın bitene kadar yufkalar ![]() Börekleri kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartın ![]() Ve kağıt havlunun üzerine alın ki ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|