Evde Ramazan Pidesi Yapımı |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Ramazan Pidesi YapımıPide hamuru malzemeleri 15 su bardağı süt (ılık olacak) 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 55 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir) 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep Üzerine sürmek için: 1 Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı yoğurt Bolca susam ve çörekotu RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun Hamur Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün Her parçayı unlu bir zemine alıp el inizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm kalınlığında açın Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın Afiyet şifa olsun NOT: Unlar markalara göre farklılık arz edebilir Bu yüzden un miktarına çok fazla takılmayınHamurun kıvamı oldukça yumuşak olmalı ki, ekmek de yumuşak olsun |
|