![]() |
Evde Ramazan Pidesi Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Ramazan Pidesi YapımıPide hamuru malzemeleri 1 ![]() 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5 ![]() 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep Üzerine sürmek için: 1 Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı yoğurt Bolca susam ve çörekotu RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun ![]() Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın ![]() ![]() ![]() Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün ![]() inizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin ![]() Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm ![]() ![]() Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin ![]() ![]() Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() ![]() 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Unlar markalara göre farklılık arz edebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|