![]() |
Kiraz Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiraz Tatlısı![]() Malzemeler 500 g milföy hamuru 200 g kiraz (taze veya dondurulmuş) isteğe göre toz şeker 3 damla badem aroması Hazırlanışı Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk ![]() ![]() ![]() Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor ![]() Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|