![]() |
Katmer Babukko (Urfa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katmer Babukko (Urfa)![]() Malzemeler: 500 gram un 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Paket margarin veya(tereyağı) 500 gram yoğurt 5,6 Diş sarmısak Su Yapılışı: Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın ![]() Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın ![]() Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın ![]() Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın ![]() Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın ![]() 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Pişen katmerleri parçalara ayırın ![]() üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün ![]() Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|