Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
andorra, danasından, eti, süt

Süt Danasından Andorra Eti

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Danasından Andorra Eti



Süt Danasından Andorra Eti

Süt Danasından Andorra Eti

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

1/2 Kg süt danası (kemiksiz)

40 gram sadeyağ

2 demet maydanoz

1 limon

1 iri soğan

2 bardak et suyu

yeteri kadar tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapımı : Maydanozla soğanı ince ince kıyın Küçük bir tavada 20 gram sadeyağ eritin buna soğanla maydanoz katın Tavanın üzerini kapattıktan sonra çok hafif bir ateşin üzerine koyun ve zaman zaman karıştırarak yarım saat kadar pişirin

Bu arada küçük bir kuşaneye kuşbaşı biçiminde kesilmiş olan et ile eritilmiş on gramlık sadeyağ koyun ve kuvvetli bir ateşte sık sık karıştırarak eti birkaç dakika kavurun Et kızarmaya başlayınca buna yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber dilim dilim kesilmiş bir limon ve iki bardak et suyuyla öbür tavadaki soğan maydanoz ve yağı katın Bir süre kuvvetli ateşte pişirilen tas kebabındaki limon dilimlerini çıkarın sonra kabı fırına koyun ve orta ısıdaki bir fırında bir saat kadar pişirin Suyu gereğinden fazla kalırsa bir sure daha fırında tutun Sonra çukurca bir kaba koyarak sofraya çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.