Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, kremalı

Kremalı Elma

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Elma







MALZEMELER

8 elma +1 elma (içine)
1,5 su bard tozşeker + 1,5 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 kg süt
1 avuç ceviziçi
1,5 çay kaşığı vanilya
Tarçın
Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI

Elmaların ortalarını bütün iken elma oyacağı ile çıkartın, kabuklarını soyun ve yıkayın Yarım bardak suyu ve şekerin yarısını yayvan bir tencereye koyun, elmaları dizin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kaynatın Su koyulaşınca (elmalar çok fazla yumuşak hale gelmemeli) tencerenin altını kapatın Ilıyan elmalarınızı kaselere alın Düz tatlı tabağına alacaksanız, tabağın tam ortasına elmayı yerleştirin Diğer tarafta bir elmayı rendeleyin Küçük bir kaba alın Üzerine 1,5 çorba kaşığı tozşeker ilave edip pişirin İçine limon kabuğu rendesi ve dövülmüş ceviziçi ve göz kararı tarçın ilave edip karıştırın Bu iç malzemesiyle kaselerdeki elmaların içini doldurun Başka bir tencerede 1 yumurta, nişasta, ve şekerin kalan yarısını biraz sütle iyice çırpın Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Tencerenin altını kapatıp vanilyayı ekleyin, karıştırın Muhallebiyi kaselerdeki elmaların üzerine paylaştırın Ilıyan tatlılarınızı ceviziçi ve tarçınla süsleyip buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz
Not:Muhallebinin daha fazla olmasını isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.