Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
labneli, peksimet

Labneli Peksimet

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Peksimet







Malzemeler
400 g labne peynir
1 su bardağı zeytinyağı
100 g tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı susam
Aldığı kadar kepekli un
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tüm malzemeler derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur Oklava yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır, baklava dilimi şeklinde kesilir ya da çörek şekilleri verilerek 170 derece fırında 20-25 dk pişirilir Afiyet olsun



NOT: Uzun süre tazeliğini koruyan Adıyaman yöresine ait labneyle denediğim bir tariftir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.