![]() |
Piliç Kroket |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç KroketMalzemeler 1 Adet tavuk göğsü 3 Dilim bayat ekmek içi 1 Adet soğan Yarım demet maydanoz 2-3 Adet yumurta 1 Çay bardağı galeta unu 1 Su bardağı sıvıyağ 4-5 Adet patates 3 Adet domates 1 Adet patlıcan 1 Adet sivri biber Tuz, karabiber, yenibahar - Hazırlanışı Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın ![]() Eti kemiğinden ayırıp dideleyin ![]() Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin ![]() Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın ![]() 2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun ![]() Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın ![]() Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın ![]() Biberi bütün olarak kızartın ![]() Patlıcanları küp küp doğrayın ![]() Tuz serpip karıştırın ![]() 10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın ![]() Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın ![]() Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|