![]() |
Mürdüm Eriği Pestili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdüm Eriği Pestili![]() Malzemeler 2 Kg mürdüm eriği 2-3 Su Bardağı Şeker 2 Çorba Kaşığı Nişasta 1-2 Su Bardağı su Tarif Erikleri yıkayıp ikiye ayırıyoruz ![]() ![]() 1-2 su bar ![]() ![]() İyice yumuşayınca ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz ![]() Süzgeçten geçirip tekrar ocağa koyuyoruz ![]() Şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ![]() Ocaktan almaya yakın nişastayı su ile açıp yavaş yavaş eriğin içine koyuyoruz ![]() 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ![]() Yağlanmış tepsilere döküp üzerine gelişigüzel dövülmüş fındık serpiyoruz ![]() ![]() Üzerine tül örtün arılardan korumak için ![]() |
![]() |
![]() |
|