![]() |
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)![]() Malzemeler Hamur İçin;
Sarımsaklı Yoğurt Hazırlanışı Hamur ılık su ile yoğrulur ![]() ![]() Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır ![]() Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir ![]() Harcın Hazırlanışı; Kıyma kavrulur ![]() Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir ![]() Sıvı yağ eklenir ![]() ![]() Tuz karabiber eklenir ![]() Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|