Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diblesi, karalahana

Karalahana Diblesi.

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahana Diblesi.



Gereçler:
  • 1 bağ karalahana,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 orta boy soğan,
  • tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 fincan ayçiçek yağı, ( isteğe bağlı taze fasülye, patates eklenebilir)
  • tencere, tava (yağ yakmak için)
Yapılışı:
karalahana ince ince kıyıldıktan sonra iyice yıkanır
Pirinç ayıklanır ve yıkanır Soğanlar ince ince kıyılır
Tencereye en alta doğranmış karalahananın yarısı döşenir, üzerine pirinç ve soğanlar ilave edilir
karalahananın diğer yarısı üzerine döşenir yüksek ateşte pişirmeye konulur
10 dakika piştikten sonra tenceredeki malzemeler karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır
Karıştırdıktan 10 dakika sonra tereyağı ve ayçiçek yağı tavada kızdırılarak tencereye ilave edilir
2 dakika beklendikten sonra tencerenin altı kapatılır
Yemeğimiz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.