Karalahana Diblesi. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahana Diblesi.Gereçler:
karalahana ince ince kıyıldıktan sonra iyice yıkanır Pirinç ayıklanır ve yıkanır Soğanlar ince ince kıyılır![]() Tencereye en alta doğranmış karalahananın yarısı döşenir, üzerine pirinç ve soğanlar ilave edilir karalahananın diğer yarısı üzerine döşenir yüksek ateşte pişirmeye konulur 10 dakika piştikten sonra tenceredeki malzemeler karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır Karıştırdıktan 10 dakika sonra tereyağı ve ayçiçek yağı tavada kızdırılarak tencereye ilave edilir 2 dakika beklendikten sonra tencerenin altı kapatılır ![]() Yemeğimiz servise hazırdır |
|
|
|