Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burgu, çörek, haşhaşlı, tarifi

Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi







Malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su

İç harcı için:

1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı mısırözü yağı

Üzeri için:

1 yumurta
Susam

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın Üzerine tuzu alarak harmanlayın Alabildiği kadar su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile hamuru yoğurun Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın

Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.