Limonlu Türk Lokumu |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Türk LokumuMalzemeler 2,5 sb süt yarım sb irmik yarım sb toz şeker yarım paket vanilya 1 büyük limon kabuğu rendesi 1 kutu krem şanti Hindistan cevizi yeşil toz fıstık badem fındık Tarif Süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruz ocağı söndürüyoruzılınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz 1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek , üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz |
|