![]() |
Yavan Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yavan Çörek![]() Malzemeler 1 paket yaş maya 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket tereyağı 1 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı susam Tarif Tereyağı eritilir, ılıtılır ![]() Yoğurma kabına maya süt ve şeker konur, parmak uçlarıyla karıştırılır ![]() Sonra, un dışındaki malzemeler eklenir ![]() En son orta sertlikte kıvam alana kadar elenmiş un katılır ![]() Hamur 1 saat dinlendirilir ![]() Süre sonunda yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır ![]() ![]() Yumurta sarısı sürülür, susam serpilir ![]() Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|