![]() |
Çikolatali Hanim Göbeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatali Hanim Göbeği![]() Malzemeler Dört buçuk kahve fincanı un 2 adet yumurta 1 adet yumurta şansı 1 kahve fincanı +1/4 kahve fincanı eritilmiş margarin 1 çay kaşığı tuz 5 kahve fincanı su 1 kahve fincanı+1/4 kahve fincanı sıvıyağ 100 gram bitter çikolata Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker İki buçuk su bardağı su Üzerine: 1 çay bardağı antepfıstığı Tarif Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu orta ateşte kaynatın ![]() Kıvama gelince-oçpktan alıp soğumaya bırakın ![]() Eritilmiş margarini bir tencereye alıp üzerine su ve tuzu ekleyin ![]() Yağlı su kaynamaya başlayınca ocağın ısısını hafifletin ![]() Unu ekleyip hızlı hızlı karıştırarak hamur haline getirin ![]() Hamuru tahta kaşıkla karıştırarak 7 dakika kadar pişirin ![]() Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Hamur iyice soğuyunca yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın ![]() Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Hamurları yuvarladıktan sonra hafifçe yassılaştırın ![]() Parmakla ortasından delerek halka haline getirin ![]() Sıvıyağı hafifçe ısıtın ![]() Hamurları yağın içine atıp kabarınca ateşin ısısını arttırırı, iyice kızarınca yağdan çıkartıp şerbete atın ![]() Soğuk şerbette 15 dakika beklettikten sonra kevgirle çıkarıp servis tabağına alın ![]() Benmari usulü eritilmiş çikolatayı halkaların ortasına doldurup, antepfıstığıyla süsleyip servis yapın |
![]() |
![]() |
|