![]() |
Tırşik Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tırşik Çorbası![]() Malzemeler 1 kg Tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut ile dövme 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su Tarif Tırşik yaprağı ince ince doğranır ![]() Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır ![]() Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır ![]() Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir ![]() İyice karıştırılır üzerine un eklenir ![]() Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir ![]() Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır ![]() Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|