Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, muhallebi

Bademli Muhallebi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi







Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 çorba kaşığı tozseker
2 çorba kaşığı nisasta
1 çorba kaşığı un
50 gram file badem
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Süslemek için Dondurulmus böğürtlen
BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Bir tencereye süt, su ve tozşekeri alın Nisasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini bögürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.