![]() |
Pancar Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Pilavı![]() Malzemeler 3 adet pancar, orta boy 3 çorba kaşığı köftelik bulgur 1/2 çay kaşığı rezene tohumu 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu, öğütülmüş 1/2 çay kaşığı toz zencefil 1 diş sarımsak, ezilmiş 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber 1/2 çay kaşığı kristal tuz, öğütülmüş 10 dal mercan köşk Tarif Köftelik bulguru 4 çorba kaşığı ılık (40 derece) suda, suyunu çekene dek bekletin ![]() ![]() Pancar rendesi ile rezene tohumunu robotta püre haline getirdikten sonra geniş bir kaseye aktarın ![]() Yumuşayan bulguru, kimyon, zencefil, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın ![]() Pancarlı karışımı muffin kalıplarına koyup, servis tabağına ters çevirerek şekillendirin ![]() ![]() Pancar pilavını meze olarak da ikram edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|