Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pancar, pilavı

Pancar Pilavı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Pilavı







Malzemeler

3 adet pancar, orta boy

3 çorba kaşığı köftelik bulgur

1/2 çay kaşığı rezene tohumu

1/2 çay kaşığı kimyon tohumu, öğütülmüş

1/2 çay kaşığı toz zencefil

1 diş sarımsak, ezilmiş

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber

1/2 çay kaşığı kristal tuz, öğütülmüş

10 dal mercan köşk
Tarif

Köftelik bulguru 4 çorba kaşığı ılık (40 derece) suda, suyunu çekene dek bekletin Pancarların kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın

Pancar rendesi ile rezene tohumunu robotta püre haline getirdikten sonra geniş bir kaseye aktarın

Yumuşayan bulguru, kimyon, zencefil, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın

Pancarlı karışımı muffin kalıplarına koyup, servis tabağına ters çevirerek şekillendirin Mercanköşk yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Pancar pilavını meze olarak da ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.