Harnup Şerbeti |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Harnup ŞerbetiKeçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın ------->Malzemeler: 1 kg Harnup (keçiboynuzu) 4 litre su 1 su bardağı pekmez ----->Hazırlanışı: Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın Afiyet olsun |
|