Etimekli Tatlı Tarifi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Tatlı TarifiMalzemeler 9 adet tuzsuz etimek Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Kreması için 1 litre süt (1 su bardağı krem şanti için alınmış ) 6 yemek kaşığı şeker 6 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı mısır nişastası Üzeri için krem şanti kırılmış ceviz Hazırlanışı - Etimekler bir borcama dizilir ve üzerine kaynattığınız şerbet sıcak sıcak dökülür - Etimekler şerbeti çekerken bir yandan kreması hazırlanır - Krema için saydığımız malzemeler vanilya ve tereyağ hariç bir tencereye alınır - Karıştırılarak kreması pişirilirve ocaktan almaya yakın vanilya , tereyağ eklenir - Hazır olan krema sıcakken etimeklerin üzerine dökülerek güzelce yayılır - Krem şantisi yapılır artık soğumuş olan kremanın üzerine yayılır (soğumadan sürerseniz krem şanti eriyecektir) - Son olarakta üzeri kırılmış ceviz ile süslenir Buz dolabında soğumaya bırakılır - Afiyet olsun… alıntı |
|