Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, gevrek, sucuklu

Sucuklu Gevrek Börek.

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Gevrek Börek.



Malzemeler:

120 gr tereyağı

2,5 Çay fincanı un

1 tane yumurta

1 yemek k elma sirkesi

1 tatlı k tuz

su

iç harcı için:

2 tane yeşilbiber

2 tane közlenmiş kırmızıbiber

1 tane soğan

1 defneyaprağı

Kekik

100 gr sucuk

sıvıyağ

üzeri için:

1 tane yumurta



Hazırlanışı:

Hamur yoğurma kabına tereyağını alalım, unu ilave edip iyice özleştirelim(hamurunun ince ve gevrek olması için) üzerine yumurta ve sirkeyi alıp yoğurmaya devam edelim Kıvama gelince üzerini örtelim bir saat dolakta dinlendirelim

Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım Orta boy bir tavaya sıvıyağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve yeşilbiberi kavuralım, küp doğranmış sucuğu ilave edelim Bir iki çevirelim, közlenmiş kırmızıbiberi (küçük doğranmış) ilave edelim birkaç dakika sonra ocaktan alalım Soğumaya bırakalım

Dinlendirdiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp içine sucuklu harçtan koyalım, kenarlarını büzerek kapatalım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürelim,180 derecelik ısıda pişirelim Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.