![]() |
Porsiyonluk Köstebek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Porsiyonluk Köstebek![]() Malzemeler 3 yumurta 1 su bardagi tozseker ( bir parmak eksik) 1/2 su bardagi su 3 yemek kasigi kakao 1 su bardagi un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya kremasi icin: 3 su bardagi süt 4 yemek kasigi un (tepeleme) 5 yemek kasigi tozseker 1 paket vanilya 1 tatli kasigi margarin hindistancevizi (istege göre) 1 muz yada istege göre baska meyve cesitleri Tarif Yumurtalari ve sekeri beyazlasana kadar çirpin, su ekleyip hafif karistirin ![]() Unu, vanilyayi ve kabartma tozunu eleyerek karistirin ![]() Yaglanmis bir tepsiye dökün (30 a 40 çapinda) ![]() Önceden isitilmis 150° firinda pisirin ![]() ![]() Süt , un ve sekeri pisirin ve sogumaya birakin ![]() Vanilya, margarin ve hindistanecevizini ilave edip 3-4 dakika cirpin ![]() Sonra meyveyi ufak ufak dograyip malzemeye ekleyin ![]() Keksoguduktan sonra çay bardagiyla yuvarlaklar cikartin ![]() Geri kalan keki rondoya vurun ufalansin ![]() Yuvarlaklar üzerine bir yemek kasigi kremadan koyun ve ufalanmis olan kekin üzerine atip kekleyin, elinizle yuvarlayin ![]() 1 gece buzdolabinda bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|