![]() |
Buharda Tavuk Göğüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buharda Tavuk Göğüsü![]() Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 5 adet haşlanmış patates 150 gr tereyağı 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gr domates sosu 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 1 tutam taze fesleğen 1 tutam rendelenmiş zencefil 1 tutam tane karabiber Yeterince tuz Tarif Buhar tenceresindeki suyun içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın ![]() Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin ![]() Ayrı bir yerde patatesleri küp küp doğrayın ![]() Tavada zeytinyağı ile tereyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() Domates sosunu kaynatın, içine kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin ![]() Pişen tavuğu dilimleyin, patateslerle birlikte servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|