Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharda, göğüsü, tavuk

Buharda Tavuk Göğüsü

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Tavuk Göğüsü







Malzemeler

1 adet tavuk göğsü

5 adet haşlanmış patates

150 gr tereyağı

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

100 gr domates sosu

1 tutam taze nane

1 tutam taze kekik

1 tutam taze fesleğen

1 tutam rendelenmiş zencefil

1 tutam tane karabiber

Yeterince tuz
Tarif

Buhar tenceresindeki suyun içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın

Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin

Ayrı bir yerde patatesleri küp küp doğrayın

Tavada zeytinyağı ile tereyağını kızdırın İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip bir süre kavurun Pişmeye yakın taze baharatları ilave edip ocaktan alın

Domates sosunu kaynatın, içine kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin

Pişen tavuğu dilimleyin, patateslerle birlikte servis tabağına alın Üzerine sosunu da gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.