Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, buğdaylı, kebap, püreli

Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap







Malzemeler :

* 300 Gr Kuzu Eti
1 Su B Haşlanmış Nohut
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K Domates Salçası
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su

* Püresi İçin:
1 Kase Haşlanmış Bezelye
1 Su B Haşlanmış Buğday
1 Çay B Süt
1 Çorba K Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağı dökün ve doğranmış kuzu etini kavurun Soğanları ve sarımsakları doğrayın Kavurduğunuz etin üzerine soğanı, sarımsağı,defne yapraklarını ve tane karabiberi koyup karıştırın Salçayı da ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın

Püreyi hazırlarken; tereyağını, sütü ve bezelyeyi doğrayıcıdan geçirin Küçük bir tencereye alın Üzerine buğdayı ve tuzu ilave edip karıştırın Biraz ocağa koyun

Pişen kuzu etini kapatmadan evvel haşlanmış nohutu ilave edin Bir süre daha piştikten sonra altını kapatın Çukur servis tabağının kenarlarına sosu dökün Boş kalan orta kısma da kuzu etlerini alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.