Avokadolu Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avokadolu KaridesMalzemeler 3 adet avokado 500 gr haşlanmış karides 2 çorba kaşığı light labne 1 çorba kaşığı çiğ krema 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Avokadoları dikkatlice ve uzunlamasına ortada ikiye bölün, içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımı ile çıkarın Kabuklarını soymayın Kararmaması için avokadoları hafifçe limonlayın![]() Ayrı bir çukur kapta 10 dakika kadar haşlandığınız ve süzdüğünüz karideslere labne, çiğ krema, tuz ve zeytinyağı ekleyin Hafifçe karıştırın, bu esnada karidesleri ezmemeye ve şekillerini bozmamaya dikkat edin Bu karışımı avokadoların ortasına yerleştirin ve soğuk servis yapın İsterseniz kırmızı top biberle ve limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz![]() |
|
|
|