Kabakli Ekmek Dilimleri |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabakli Ekmek DilimleriKABAKLI EKMEK DİLİMLERİ 26 Aralık 2011 Herkese iyi haftalar Çok çok çok soğuk bir hava var dışarıda ama yine de artık yılın son haftası Gayet normal yani bu kadar soğuk olması Ocak, Şubat derken yıl sonu geldi bile Zaman o kadar çabuk geçiyor ki! Ucundan yakalamaya çalışıyoruz koşturmaca içinde Tam da bu havaların aksine sıcacık bir tarif vermek istiyorum sizlere Geçen haftaki Gülben programında da yaptığım ve de çok beğenilen “Kabaklı Ekmek Dilimleri” ile haftaya başlamak istiyorum Hem pratik, hem kalorisiz, hem de çok lezzetli bir tarif Sıcak sıcak bir çırpıda biten bir lezzet olduğu için bol bol yapmanızı öneririm Malzeme: 6 Kişilik 1 adet kabak 6 dilim kepek ekmeği 50 gram beyaz peynir 2 adet yumurta 10-12 dal dereotu 10 dal maydanoz 2 yemek kaşığı Yonca riviera zeytinyağı Yarım çay kaşığı pul biber Tuz, karabiber Hazirlanisi Kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın ve genişçe bir kabın içine alın Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve yumurtaları ilave edin Doğranmış dereotu ve maydanozu da ekledikten sonra pul biber, karabiber ve peynirinizin tuzluluk oranına göre tuzunu ilave edin Tüm malzemeleri iyice karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine kepek ekmeklerini dizin (Ben çapraz olarak ikiye de böldüm) Her bir dilimin üzerine dolu dolu tüm malzemeyi paylaştırın Üzerlerine zeytinyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin (Yanmamasına dikkat edin) Üzerine pul biber ekleyip sıcak servis yapın Afiyet olsun… |
|