Soğanlı Çıtır Börek |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Çıtır BörekMalzemeler - 100 Gr Eritilmiş Tereyağı - 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ - 3 Adet Yufka İç Harcı İçin - 1 Kg Kuru Soğan - Yarım Demet Maydanoz - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin - 1 Adet Yumurta Sarısı - Kararında Susam Hazırlanışı Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını tavada eritin Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın Ocaktan alın Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın Üç parmak kalınlığında kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın |
|