Pırasalı Kaşarlı Kek |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kaşarlı Kek1 çay kaşığı ucuyla karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı Sıvı yağ 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 75 gr margarin 1 su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 2 adet pırasa 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rende kaşar Hazırlanışı margarini eritip, ılıtın Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın Küçük bir tavada Sıvı yağı kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurduktan sonra soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun Derin bir kabın içine yumurtayı önce kırıp, tazeliğini kontrol ettikten sonra, erimiş Sana’yı ve yoğurdu koyup, mikser ile iyice çırpın Daha sonra içine, kavrulmuş pırasaları, rendelenmiş kaşarı, kırmızı pul biberi ve tuz-karabiberi ekleyip, iyice karıştırın En son olarak içine un ve kabartma tozunu ekleyerek ilave edip, çırpın Kek harcını Sıvyağ ile yağladığınız kek kalıbına dökün Önceden 185 °C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra keki kalıbının içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin |
|