![]() |
Mantarlı Tavuk Dürüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk Dürüm' Kalabalık arkadaş toplantılarında hem pratik hem lezzetli ikramlar yapmak isteyenlere; mantarlı tavuk dürüm tarifi : ![]() Mantarlı Tavuk Dürüm Malzemeler, 500 gram tavuk göğüs eti 500 gram kültür mantarı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik Servis için, 3 adet domates 5 adet taze soğan 1 kâse haşlanmış mısır Yarım demet kıvırcık 10 adet kornişon turşu Yarım demet mor lahana 5 adet lavaş ekmeği Hazırlanışı, Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın ![]() Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın ![]() Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın ![]() Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun ![]() Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin ![]() Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ![]() Servis için gerekli malzemeleri doğrayın ![]() Lavaş ekmekleri tavada ısıtın ![]() Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun ![]() Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin ![]() Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|