![]() |
Çilek Soslu Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Soslu TartFındık limon ve çileğin eşsiz lezzetini aynı tabakta buluşturacak bir tarif ![]() ![]() Malzemeler (8 kişilik) Tart hamuru için; 125 Gr ![]() 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Su Bardağı Fındık 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 1 Adet Yumurta 2,5 - 3 Su Bardağı Un Kreması için; 3 Su Bardağı (600 ml ![]() 2 Çay Bardağı Şeker 1 Çay Bardağı Un 2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi Üzeri için; Çilek ve Taze Nane Çilekli Sos Yapılışı Tart hamuru; Fındıkları rondoda toz haline gelinceye kadar çekin ![]() ![]() ![]() Yumurta, limon kabuğu rendesi ve çekilmiş fındığı ekleyin, biraz daha yoğurun ![]() ![]() Yumuşak bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krema; Bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin ![]() ![]() Tart; Tart hamurunun içine yada ters çevirerek üzerine, soğuyan kremayı yayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|