Pamuk Pizza |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pamuk Pizza![]() Çoktandır görüşemiyoruz Bu aralar yine benim üzerimde bir ağırlık ki sormayın gitsin Bilgisayarın başına tarif eklemek için oturuyorum Bir iki uğraşınca uykum gelip kalkıyorum Benim canlarım,takipçilerim,arkadaşlarım bekliyor biliyorum ama yinede olmuyor Neyse elbet geçer Bugün sizlere çok güzel bir tarif vermek istiyorum Aslında yabancı değil bildiğiniz arşivde olan bir tarif ama değişik versiyonu Adı niye pamuk pizza diye sorarsanız Pamuk poğaçanın hamurundan yapıldığı için adını pamuk pizza koydum))) Şimdi gelelim tarife pişerken ki evi saran kokuyu anlatmam mümkün değil ama lezzetini anlatabilirim Nasıl mı ? MALZEMELER: 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 su bardağı sıvıyağ 1 küçük çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaşmaya alabildiği kadar un İÇ MALZEMESİ: Beyaz peynir domates biber varsa sucuk ÜZERİ İÇİN: 2 yumurta sarısı ![]() *Bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp şekerini ve tuzunu ekleyelim ![]() ![]() ![]() *Sütten biraz ayırıp mayamızı kabartalım ![]() ![]() *Sonra unumuzu ekleyip mayayı üzerine dökelim ve alabildiği kadar unla çok yumuşak bir şekilde hamurumuzu yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() *Hamurumurumuz ne kadar yumuşak olursa o kadar pamuk olur ![]() ![]() ![]() ![]() *Mayalanan hamurumuzu açma şeklinde yapıp üzerine yumurta sarısını sürelim ve iç malzemelerini üzerine yerleştirelim ![]() ![]() ![]() *Sonra 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyip fırına sürelim ![]() ![]() *Pişince fırından çıkarıp üzerine sofra bezi örtelim ve biraz dinlendirelim ![]() ![]() ![]() *Sonrası malum Hemen bir çay ))demleyip mideye indirelim |
|
|
|