Pane Kuzu Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pane Kuzu Pirzola![]() Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Taze çekilmiş karabiber Sos yağı için ![]() 3 çorba kaşığı margarin Çeyrek limonun suyu Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz Beyaz biber Çeyrek çay kaşığı tuz Yemeğin Yapılışı Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip tuz ve biberi serpin Yumurta yağ su karışımını hazırlayın![]() Pirzolaları una yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin![]() Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup bir kez altüst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin![]() Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda servis edin![]() |
|
|
|