ßeğendili Piliç., |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ßeğendili Piliç.,![]() Malzemeler 2 adet piliç göğsü 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 1 adet soğan 1 su bardağı mantar 2 adet biber 2 adet domates 1 çay bardağı domates suyu Beyaz biber, tuz Beğendi için: 1 kg patlıcan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz, karabiber Yemegin Yapilisi Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alın Tuz ve karabiberi katın![]() Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun Ocaktan alın Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin![]() Birkaç dakika çevirin Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin 5-10 dakika pişirin Tuz ve beyaz biberi katın Beğendiyle servis yapın![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
|
|
|