![]() |
Sütlü İrmik Tatlisi* |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü İrmik Tatlisi*![]() Malzemeler: 10 kasik şeker 9 kaşık irmik 1 kilo süt 1 paket kakaolu bisküvi yarım su bardağı ceviz içi 2 adet Muz 1 kasik tarçin Yapilisi: irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür ![]() üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir ![]() ![]() ( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır) Kalan muhallebi üzerine dökülür ![]() Kalan bisküviler ya havanda dövülür ![]() ![]() Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir ![]() Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır ![]() Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet 0lsun~ |
![]() |
![]() |
|