Kuru Erikli Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Erikli Et TarifiMalzemeler bir çay kaşığı zencefil tozu yarım baş sarımsak 1 kilo et bir mikdar safran 2 soğan bir çay kaşığı hort 3 domates bir su bardağı badem bir miktar kuru erik 100 gr margarinbir çay kaşığı kara biber biraz tuz bir çay kaşığı beyaz biber ![]() Yapılışı Et erik ve badem hariç bütün malzemeyi bılandır'dan geçir ![]() tencereye yağı koy eti ekle ve bılandır'dan geçirdin malzemeyi ekle susuz bir şekilde kavur![]() kavrulduktan sonra su koy eti pişmeye bırak![]() eriği yıka pişen etin suyundan azıcık alıp eriği pişir![]() bademi suyla haşla kabuklarını soy ve ocakta kavur ![]() pişirmiş olduğumuz eti tabağa koyup üzerine kavurduğumuz bademi ve pişirdiğimiz erikle süsle ![]() ( Fas) Morocco yöresel yemeği |
|
|
|