Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuskus, morocco, yemeği, yöresel

Kuskus ( Yöresel Morocco Yemeği )

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuskus ( Yöresel Morocco Yemeği )



1 küçük tavuk;

2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ;

1 büyük soğan, ince doğranmış;

2/3 fincan soyulmuş, doğranmış badem;

2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil;

2 tatlı kaşığı toz şeker;

1/8 tatlı kaşığı safran;

5 adet yufka;

3 çorba kaşığı taze kişniş;

bir miktar zeytinyağı;

1,5 tatlı kaşığı tarçın;

tuz, karabiber;

3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz;

Servise sunarken kullanmak üzere pudra şekeri ve tarçın?

4 yumurta;



Yapılışı

1 Tavuğu, soğan, zencefil, safran, kişniş, 1 tatlı kaşığı tarçın, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte tencereye koyun

2 Tavuğun üzerini kaplayacak kadar su koyun; üstünü kapayın, tavuk yumuşayıncaya kadar ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin

3 Önceden fırını 200-250 derecede ısıtın

4 Tavuğu ayrı bir kaba çıkarın

5 Pişirme suyunu koyu bir sos oluncaya kadar kaynatın ve bir kenara koyun

6 Tavuk elle tutulabilecek kadar soğuyunca derisini soyun (Bu da Amerikalılara dönük uyarılara benzedi! Sanki ?elle tutamasanız bile, yana yana derisini soyun? dermişiz mesela!) Kemiklerini ayırın ve iri parçalar halinde doğrayın

7 Yoğunlaşmış sosun yarısına çırpılmış yumurtaları ve tereyağını karıştırıp, yumurtalar pişinceye kadar ağır ağır pişirin Bir kenara koyun

8 Bademleri yağsız olarak, sık sık karıştırarak, hafifçe kahverengileşinceye kadar kavurun

9 Bademlerin üzerine geri kalan tarçını ve şekeri ekleyin

10 (Buradan itibaren ben yorumluyorum) Fırın tepsisini biraz yağlayın Yufkaları ikiye bölün Toplam 10 parça ?bastilla? olacak yani?

11 Her parçanın ortasına sos olmuş pişirme suyunu yayın

12 Onun üzerini yumurtalı karışımla kaplayın Üzerine tavuk parçalarını ve bademleri koyun

13 Yufkanın kenarlarından bohça olacak şekilde katlayın Burada altta kalan yufka katının ince olmamasını sağlayın; mesela altta da iki kat yufka olsun Yani bir şekilde bohçanın eksik veya ince kalan yerlerini daha fazla yufkayla takviye edebilirsiniz Bu kaplama ve bohçalamaları yaparken katmanları zeytinyağlamayı unutmayın

14 Hazırladığınız 10 adet ?bastilla?yı önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika (ya da kızarıncaya, gevrekleşinceye kadar) pişirin

15 Servis yaparken, ?bastilla?ların üzerine gezdirerek pudra şekeri ve tarçın ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.