Bıldırcın Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın GüveçMALZEMELER 10 ad bıldırcın 5 diş sarımsak 3 ad orta boy kuru soğan 6 ad orta boy domates 4 ad sivri biber kırmızı pul biber-tuz-kara biber 50 gr margarin 1 ad tahta kaşık TARİF Bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir ![]() ![]() sarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılır![]() ![]() domateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört adet domates küpler şeklinde doğranır![]() ![]() iki adet domates salam gibi ince kesilir![]() ![]() güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır ![]() ![]() sonra içine margarin konularak tahta kaşıkla karıştırılarak eritilir![]() ![]() erimiş yağ çok az kızdırılır![]() ![]() sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur![]() ![]() kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız ![]() ![]() güveç ateş üzerinden alınır ![]() ![]() boş kalan güveç in tabanına salam gibi kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() kavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler![]() ![]() ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır![]() ![]() güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir![]() ![]() bunun üzerine bıldırcınlar![]() ![]() ![]() ![]() sonra tekrar sarımsak ve domates harmanı![]() ![]() bunun üstüne tekrar bıldırcınlar![]() ![]() ![]() bıldırcınların üstüne domates harmanı![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder![]() ![]() bir bardak su ilave edilir![]() ![]() güveç in kapağı kapatılır![]() ![]() (kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır![]() ![]() ![]() 30 dakika sonra tahta kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır![]() ![]() güveç in altındaki közler geçmiyecek şekilde sürekli olarak beslenir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir ![]() ![]() Bir bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır ![]() ![]() ![]() İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun![]() ![]() |
|
|
|