Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, güveç

Bıldırcın Güveç

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Güveç



MALZEMELER
10 ad bıldırcın
5 diş sarımsak
3 ad orta boy kuru soğan
6 ad orta boy domates
4 ad sivri biber
kırmızı pul biber-tuz-kara biber
50 gr margarin
1 ad tahta kaşık

TARİF

Bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenirsarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılırdomateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört adet domates küpler şeklinde doğranıriki adet domates salam gibi ince kesilir

güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır sonra içine margarin konularak tahta kaşıkla karıştırılarak eritilirerimiş yağ çok az kızdırılır sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur
kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız güveç ateş üzerinden alınır boş kalan güveç in tabanına salam gibi
kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilirkavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir bunun üzerine bıldırcınlar sonra tekrar sarımsak ve domates harmanıbunun üstüne tekrar bıldırcınlar bıldırcınların üstüne domates harmanıbu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder bir bardak su ilave edilir güveç in kapağı kapatılır(kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır30 dakika sonra tahta kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır güveç in altındaki közler geçmiyecek şekilde sürekli olarak beslenir
Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir
Bir bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır
İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir



Afiyet Olsun





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.