![]() |
Fırnee |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FırneeFırnee ![]() ![]() Yemek kültürlerinde tatlılara büyük önem veren Afganlar bu tatlılarda genelde badem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırnee “Bademli ve Kakuleli Muhallebi” hazırlama: 5 dakika pişirme: 15 dakika 3 su bardağı süt 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı mısır nişastası 1/4 su bardağı soğuk su 1/2 su bardağı kıyılmış badem 1 tatlı kaşığı kakule 1/2 tatlı kaşığı safran 1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı 1 tutam tuz Sütü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|