![]() |
Yoğurt Çorbası (İç Anadolu Usülü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Çorbası (İç Anadolu Usülü)Malzemeler 1 poşet süzme yoğurt(kese yogurt olarakta geçer) 1 yumurta yarım su bardağı pirinç 1 ![]() ![]() yarım çay bardağından biraz fazla kuru nane Hazırlanışı Süzme yoğurdu yapacağınız tencere içine ekleyin, tencereniz biraz büyükçe olsun ki yoğurdu sulandırma aşamasında ve pişirme aşmasında taşmasın ![]() Üzerine yumurtanızı da kırarak suyunuzdan 3 bardak tencereye ilk etapta dökün ![]() oldukça su kaldırabiliyor sizlerde yaparken bu aşamada zorlanırsanız tencerede ki yoğurt çorbanıza suyunu eklediginiz zaman biraz ayran kıvamını alacak ve akışkan ve duru kıvama gelecektir ![]() zorlanırsanız en son ki aşamayı yani akışkan ve duru kıvam alıncaya kadarki bölüme kadar su ekleyebilirsiniz ardından tencereyi ocağa alıyoruz yüksek ateşte fazla(harlı)olmayan bölümde çorbamızı pişirmeye başlıyoruz… Bu aşama en dikkat edilmesi gereken bölüm çorbanızı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya başlıyorsunuz ne çok yavaş nede çok hızlı bir şekilde olabilecek kıvamda ,bu şekilde karıştırmaya hiç durak vermeden 15 veya 20 dk devam ediyoruz bu kısımda eliniz yorulduğu zaman ailenizden yardım alıp birinin sizin için karıştırmaya devam etmesini rica edebilrsiniz ama şunu bilinki, ben kimseden yardım almadan artık alışmaktan olsa gerek tek başıma bu kısmı atlatabiliyorum, ilk yapabilecekler mutfakta çok yeni olanlar lütfen bu aşamada sıkılmayın çünkü asıl çorbanızın olduğu yerdir )bu aşamada dikkat edilmesi gereken birincil kural çorbayı tek başına pişirmeye bırakmaktır altını kısıp o kendi kendine kaynasın diye çorbanızı kaderine terk ederseniz çorbanız da sizi terk eder ve çorbanız kesilir … ![]() ) Evet şimdi işin önemli noktasını bu şekilde anlatarak ve herkesin bu aşamayı atlattığını düşünerek çorbanızın bir 15 dk sonraki halini anlatmaya devam ediyorum, çorbanız karıştıra karıştıra bir müddet sonra üzerlerinden baloncuklar çıkmaya başlıcak bu baloncuklar artık piştiğinin anlamdır ocagın altını mümkün oldugu kadar kısık seviyeye getirin ama kısık seviyede olan çorbanızın üzerlerindeki baloncukların kaybolmamasına dikkat edin ona göre altını kısık seviyede ayarlayın ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|