![]() |
Fındık Krokanlı Çikolata Mus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Krokanlı Çikolata Mus![]() Gerekli Malzemeler 80 gr bitter çikolata 100 ml krema 2 yumurta 150 gr krem şanti 5 yemek kaşığı karamel şurubu 3/4 su bardağı tozşeker 150 gr fındık Hazırlanışı Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin ![]() Ocaktan alıp 2 yumurta sarısını karıştırarak çikolataya yedirin ![]() Yumurta aklarını mikserle çırpıp kar haline getirin ![]() Karışıma ekleyin ve fazla karıştırmadan kaşıkla alt üst edip bırakın ![]() Karışımı minik bardakların yarısına kadar doldurun ![]() Kremşantiye karamel şurubunu ilave edip karıştırın ve ikinci kat olarak bardaklara doldurun ![]() Tozşekeri yanmaz tavada hiç karıştırmadan açık renk bir karamel haline gelinceye kadar eritin ![]() Sıcakken yağlı kağıda yaydığınız fıdıkların üzerine boşaltın ve soğumasını bekleyin ![]() Karamelli fındıklar soğuyunca bir kısmını elinizle kırarak parçalayın ![]() Bardaklara paylaştırın ![]() Artan fındıklarıda kırarak süslemek için kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|