Bolonez Soslu Lazanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolonez Soslu Lazanya![]() MALZEMELER 10 adet lazanya 40 gr tereyağ40 gr parmesan peyniri (normal kaşar peynir kullandım)800 gr süt40 gr unküçük hindistan cevizi (kutuda arzuya göre yazıyor, ben kullanmadım) 1 kuru soğan 300 gr kıyma4 domates 2 havuç 3 diş sarımsak (ben kullanmadım) tuz YAPILIŞI Beşamel sos için; tereyağ eritilir ve içine un ilave edilir Topaklaşmanın önlenmesi için sürekli karıştırılarak süt ilave edilir Tuz ve hindistan cevizi eklenip kaynatılır![]() Kıymalı sos için; soğan ince ince doğranır veya benim yaptığım gibi rendelenir Soğan sıvıyağda kavrulur Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç da ileve edilip biraz daha kavrulur Kıyma da eklenip orta ateşte kavurma işlemine devam edilir Kıyma kavrulduktan sonra küp küp kesilmiş domates ve sarımsak ilave edilir Tuz serpilip ara sıra karıştırmak suretiyle, tencerenin kapağı kapatılarak domatesler pişene kadar beklenir![]() Fırın kabı yağlanıp, kıymalı sostan biraz dökülür, üzerine beşamel sostan da dökülüp bir kat lazanya döşenir Üzerine yine kıyma+beşamel sos dökülüp, lazanya serilir ve en üstte sos kalacak şekilde lazanya bitene kadar kat kat devam edilir En üzerine peynir rendesi serpilip, 200-220 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir![]() |
|
|
|