Pratik Tavuk Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Tavuk Güveç TarifiMalzemeler 1 adet tavuk göğsü, ![]() ![]() 1 adet orta boy soğan,2 adet sivri biber, 1 adet havuç, 400 gram mantar, 1 yemek kaşığı salça, 2 bardak sıcak su, tuz, kekik, karabiber (isteyen benim gibi 1 çay bardağı bezelye ilave edebilir) Hazırlanışı Bu yemek bir yerden gördüğüm bir tarif değil Elimde o gün ne sebze varsa onu ilave ettiğim bir tarif Bazen kereviz bazen patates olabiliyor, içine ne koymak isterseniz ilave edebilirsiniz Ben bu sefer bu şekilde yaptım![]() - Soğanı yemeklik doğrayın ![]() - Tavuk, havuç, biber ve mantarı iri bir şekilde doğrayın Yani çatala gelecek şekilde olsun![]() - Soğana sırayla havucu ve tavuğu ilave edin kavurun ![]() - Tavuk su bırakıp çekmeye başlarken biber ve mantarı ilave edin ama ocağın altını kısmayın ![]() - Harlı ateşteyken mantarları ilave edeceksiniz ki mantarlar diri görünsün suyu içinde kalsın Mantarı da 5 dakika kadar kavurun içine salçayı ilave edin bir kaç kez çevirin![]() - Sıcak suyunu ekleyin, suyunu çekip çok az su kalana kadar pişirin ![]() - Eğer bezelye ekleyecekseniz suyu dökerken ilave edebilirsiniz Zaten tavuk erken pişiyor burada mantarın pişip pişmediğini kontrol edin![]() Suyu azalınca ister tabağınıza sade alın ister benim yaptığım gibi üstüne kaşar koyup fırında eritene kadar tutun, tercih sizin (7) gif[/img] |
|
|
|