Peynirli Brokolili Sufle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Brokolili SufleAmerikan pirinci 300 gr Tuz Tereyağı 40 gr Un 40 gr Zengin mantar suyu 600 ml Küp peynirler (taze gouda) 400 gr Yumurta 5 adet Çekilmiş kırmızı biber Tuz Rendelenmiş hindistan cevizi Brokoli 750 gr Kalıpları yağlamak için margarin Mantar veya kuzu marulu (garnitür) SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 18 gr Yağ 23 gr Karbonhidrat 30 gr = 1760 Kj 420 kcal HAZIRLANIŞI Pirinci tuzlu suda pişirin Un ve tereyağından roux hazırlayın (un ve tereyağı karıştırılıp kızartılır), mantar suyu ilave edin ve hafif ateşte pişirin Küp peynirleri sosta eritin Pişen pirinci sosla karıştırın Yumurtaların sarılarını sosa ilave edin, kırmızı biber, tuz ve hindistan cevizi ilave edin Pişmiş brokolinin 2/3'ünü ince kıyın ve sosa ilave edin Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın (çok kuru değil) kalan brokoli çiçekleriyle birlikte kaşıkla sosa ilave edin Sufle kızarana ve sert olana kadar ısıtılmış fırında yağlanmış kalıplarda 160°C/325°F/Gaz İşareti 3'de pişirin Dilimlenmiş mantarlar ve kuzu maruluyla servis yapın
|
|
|
|