Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pazılı, sarması, tavuk

Pazılı Tavuk Sarması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Tavuk Sarması










Malzemeler:
6 adet tavuk göğüs eti (Tavuk fileto da kullanabilirsiniz)
6 adet büyük boy pazı yaprağı (yırtık ya da sararmış olmamalı)
Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tepeleme çay kaşığı un
4 su bardağı ılık tavuk ya da et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
İç harcı için:
1 adet orta boy kırmızı çarliston biber (salçalık biber de denir)
150-200 gram rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı:

Tavuk göğüs etlerini döverek yarım santimden de ince hale getirin
Bu işlemi eti, temiz buzdolabı poşetinin arasına koyup et döveceği ya da çekiçle üzerine vurarak da yapabilirsiniz
İyice incelttiğiniz etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip kenarda bekletin
Diğer taraftan, pazı yapraklarının saplarını kesip kaynayan tuzlu suda 1 dakika kadar bekletin ve sudan çıkardıktan sonra süzün
Saplarını ise incecik doğrayıp derin bir kaba aktarın
Kırmızı dolmalık biberi tavla zarı formunda küp küp dilimleyip doğranmış pazı yapraklarının üzerine ekleyin
Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırın
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp üzerine hemen unu ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, un sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun
Ilık haldeki tavuk ya da et suyunu da azar azar ilave edip sos kaynayıncaya kadar karıştırın
Sos kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni serpip ocaktan alın
Son olarak, yumuşamış pazı yapraklarını tezgaha serip üzerlerine dövülmüş tavuk etlerini yayın
Hazırladığınız kırmızı biberli peynirli harçtan üzerlerine ikişer yemek kaşığı kadar koyup sıkıca sararak rulo yapın
Ruloların pişerken açılmaması için iki ucundan kürdanla tutturun
Tavuk sarmalarını, tencerede beklemekte olan sosun içine yan yana sıralayın
Tencerenin kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın
Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun
Özellikle hafif yiyen, rejim yapan misafirleriniz için ideal olan çok şık bir ikramdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.